Dit jubileumboek '75 jaar Airborne Wandeltocht' biedt een kijkje achter de schermen van deze nog altijd grootste eendaagse wandeltocht ter wereld. De Airborne Wandeltocht is een jaarlijks eerbetoon aan de gevallenen van de Slag om Arnhem (1944).

Het jubileumboek laat onder meer aan de hand van interviews met enkele van de honderden vrijwilligers zien wat er gedurende het gehele jaar aan voorbereidingen nodig is om dit allemaal mogelijk te maken. Zonder hen zou het organiseren van deze unieke wandeltocht niet mogelijk zijn.

De schrijver interviewde voor dit boek ook de vier wandelaars die alle 75 keer deelnamen aan deze wandeltocht. Zij vertellen over de euforie die er even was toen op 17 september 1944 zicht kwam op de bevrijding maar uiteindelijk uitmondde in een tragedie waarbij ook zij gedwongen werden om te evacueren. Voor hen is meelopen om die reden nog altijd heel betekenisvol en een dankbetuiging aan de moedige geallieerden waarvan er velen sneuvelden.

In het boek daarom ook aandacht in tekst en beeld voor de aanwezigheid van de zeven Britse oorlogsveteranen die er tijdens de 75e editie bij waren. Het was het mooiste 'cadeau' wat de organisatie van de Airborne Wandeltocht zich kon wensen. Zo was de Britse Arnhemveteraan Bill Larder (98) na 78 jaar voor de allereerste keer terug op de plek waar hij met zijn maten had gevochten. Al die voorafgaande jaren was hij bang dat hij hier niet welkom meer was omdat de Slag om Arnhem uit was gelopen op een debacle. Van Aggelen daarover in het boek: "Nu mocht hij ervaren hoe dankbaar de lokale bevolking hem is voor de immense moed waarmee hij en zijn kameraden voor ons hebben gestreden. Op zijn gezicht zag ik eerst gevoelens van verwondering die overgingen in een enorme blijdschap. Na 78 jaar was hij verlost van zijn schuldgevoelens door iedereen die hem liefdevol kwam begroeten. Kinderen, maar ook volwassenen die spontaan naar hem toe kwamen om hem te bedanken. Vaak zelf zichtbaar geroerd zag ik bij menigeen de tranen in de ogen staan."

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) 1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Zoals het boek ‘Airborne Wandeltocht’ (2008), ‘Airborne Memorial Service’ (2009), ‘Airborne Forever’ (2013), ‘Van huis en haard’ (2014), ‘Canadezen in Arnhem en Oosterbeek’(2017), en ‘75 Years Battle of Arnhem’ (2019) en 'Airborne Museum 'Hartenstein' (2019).

Titel: 75 jaar Airborne Wandeltocht
Subtitel: Een ode aan de vrijwilligers
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 162
Uitvoering: gebonden, hardcover
ISBN: 978-90-79763-34-4
Prijs: € 24,95)

Bestellen boek '75 jaar Airborne Wandeltocht - Een ode aan de vrijwilligers'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig. Het boek kost 24,95) en u betaalt geen verzend- en administratiekosten (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd. Betaling dient vooraf te geschieden. De informatie die u daarvoor nodig heeft, ontvangt u automatisch per mail na het plaatsen van uw bestelling.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing