Kamelen op de lijn

Boekpresentatie Marieke Een militair die op uitzending gaat maakt in een relatief korte tijd veel mee. Toch is de impact die deze periode op het thuisfront heeft niet minder heftig. De achterblijvende partner van de militair staat er opeens helemaal alleen voor. Geen gemakkelijke opgave. Zeker niet met opgroeiende kinderen voor wie al die maanden eindeloos lang lijken te duren.

'Mama, jij hebt papa toch naar het vliegveld gebracht? Ga hem nu dan maar weer ophalen!', zegt Valentijn (5), zoon van Marieke Vos-Hardonk, schrijfster van dit boek, op het moment dat hij zijn vader toch wel heel erg begint te missen. Zelf had ze er geen idee van hoe het zou zijn wanneer haar man voor een half jaar op uitzending naar Afghanistan zou gaan. Het boek dat ze voorafgaand aan die periode graag had willen lezen was er niet en daarom besloot ze het zelf te schrijven, om lotgenoten daarmee te kunnen helpen. Met een vlotte pen is ze er feilloos in geslaagd om weer te geven hoe het leven van haarzelf en de kinderen er voor, tijdens en na de uitzending van haar man uitziet. 'Kamelen op de lijn' is een ontroerende, maar bij momenten ook humoristische weergave van de gevoelens van haar en de kinderen die zich samen op een bewonderenswaardige wijze door deze periode heen slaan. Gesterkt zelfs. Toch zijn er ook de momenten van angst en verdriet, en vooral het immens grote verlangen naar de grote dag van de hereniging van het gezin. Op het zelfgemaakte aftelwandkleed kruipt dat heerlijke moment tergend langzaam op hen af.

'Kamelen op de lijn' laat op een zeer openhartige en intieme manier zien dat we omwille van vrede en veiligheid van onze militairen en hun thuisfront wel heel veel vragen. Wie dit boek leest zal zich daar een beter beeld van kunnen vormen en op een indringende manier beseffen dat dit alle waardering en respect verdient.

Enkele reacties van lezers:

"Heel goed en leuk geschreven, heerlijk herkenbaar!!! Toen onze zoon wilde bellen en er niet doorkwam dacht ik direct aan de kamelen in het boekje! En dit was nog maar een dingetje! Echt een aanrader!"

"Ik vind het mega herkenbaar en met tranen over m'n wangen stromend een feest van herkenning. Ook de tips hoe met de kinderen om te gaan en het voor hen dragelijker te maken."

"Wat een super boek. Heb er heel veel aan, herken heel veel dingen. Geeft me kracht nu mijn man 4,5 maand weg is. Je bent een topper!"

Marieke Vos-Hardonk (Weesp, 1979) is getrouwd met een officier van de Koninklijke Marechaussee. Samen hebben zij vier kinderen die 3, 5, 7 en 9 zijn wanneer hij voor een half jaar op uitzending gaat naar Afghanistan.

Titel: Kamelen op de lijn
Subtitel: De missie van een militair thuisfront, voor, tijdens en na de uitzending
Auteur: Marieke Vos-Hardonk
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 128
Uitvoering: paperback
ISBN: 978-90-79763-15-3
Prijs: Ä 17,95

Bestellen boek 'Kamelen op de lijn'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig. Het boek kost Ä 17,95 en u betaalt geen verzend- en administratiekosten (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd. Betaling dient vooraf te geschieden. De informatie die u daarvoor nodig heeft, ontvangt u automatisch per mail na het plaatsen van uw bestelling.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing