Overleven in Kosovo

Verhaal over oorlog, wederopbouw, aanslagen, cultuur en alles overwinnende liefde

Ronald van Leeuwen Een aangrijpend en waargebeurd verhaal waarin oorlog, wederopbouw, cultuur, geschiedenis en romantiek samenvloeien. 'Overleven in Kosovo' pakt de lezer vanaf de eerste pagina beet om volledig te worden meegenomen in een wereld vol spanning, avontuur en een onmogelijke liefde.

Het is het verhaal van Hanah en oud-marinier en commando Ronald. Hanah groeit op in een multiculturele wijk in Mitrovica, een stad in het noorden van Kosovo. Wanneer de oorlog uitbreekt tussen het Albanese bevrijdingsleger en het Servische leger, moet Hanah samen met haar moeder vluchten voor de verschrikkingen van de oorlog. Ze werkt op de Kosovo Police Service School als vertaalster als zij Ronald leert kennen die hier als leidinggevende werkzaam is. Ronald maakt na achttien jaar marinier te zijn geweest een carrièreswitch en wordt ook na de oorlog naar Kosovo uitgezonden als politiefunctionaris om het Albanese bevrijdingsleger om te scholen naar een reguliere politiedienst. Hanah en Ronald krijgen een verboden relatie en maken in de chaos gedurende de naoorlogse periode in Kosovo samen de meest heftige en bloedstollende momenten mee. Zo ontsnappen zij ternauwernood aan een zware aanslag met een autobom in het centrum van Pristina. Ook maken zij de evacuatie mee van de NAVO-troepen van een stembureau tijdens de eerste vrije verkiezingen in het land.

Meer dan twintig jaar zet het stel zich vanuit Nederland en Kosovo in voor de opbouw van Hanah's geboorteland. Aangrijpend is de terugblik van Hanah hoe zij en haar familie de oorlog overleefd hebben en hoe Ronald zich als politiefunctionaris jarenlang inzet voor vrede en veiligheid in Kosovo.

Ronald van Leeuwen (1964) zet zich al meer dan 40 jaar in voor Vrede & Veiligheid, waarvan ruim 18 jaar bij het Korps Mariniers. Hij is veelvuldig ingezet geweest in verschillende (post-)conflictgebieden in voormalig JoegoslaviŽ. Ronald is afgestudeerd in de Organisatiepsychologie (BPs) en heeft zich verdiept in zware mentale belasting. Zijn groene mariniers-commandobaret (1984) staat voor hem symbool voor doorzetten, overwinnen en 'never ever give up'.

Titel: Overleven in Kosovo
Subtitel: Waargebeurd verhaal over oorlog, wederopbouw, aanslagen, cultuur en alles overwinnende liefde
Auteur: Ronald van Leeuwen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 208
Uitvoering: full colour, paperback
ISBN: 9789079763337
Prijs: Ä 24,50

Bestellen boek 'Overleven in Kosovo'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig. Het boek kost Ä 24,50 en u betaalt geen verzend- en administratiekosten (binnen Nederland). Rond eind november zal het boek verschijnen en zult u het boek ontvangen. Betaling dient vooraf te geschieden. De informatie die u daarvoor nodig heeft, ontvangt u automatisch per mail na het plaatsen van uw bestelling.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing