Ome Joop's Tour

NIEUW - Verschenen op 10 november

Ome Joop's Tour in 2014 - Rijnbrug Arnhem Wat kort na de Tweede Wereldoorlog begon met een straatvoetbaltoernooi is uitgegroeid tot een jaarlijkse fietsvakantie voor kinderen. Al 70 jaar kunnen kinderen die om welke reden dan ook niet op vakantie kunnen, tien dagen onbekommerd genieten.

In een kilometerslange karavaan van zo'n 170 deelnemertjes, vele vrijwilligers en diverse volg-, geluids-, bezem-, bagage- en fouragewagens touren ze door het land. Kinderen uit alle gelederen van onze maatschappij, zonder onderscheid ten aanzien van geloof, ras, nationaliteit of welke andere achtergrond dan ook. Kinderen die elkaar respecteren, geen verschil maken en samen fietsen, samen eten en plezier maken alsof ze één grote familie zijn.

Voor dit jubileumboek interviewde de auteur onder meer zo'n 50 deelnemers, vrijwilligers van vroeger en nu, sponsoren en begeleiders van de politie. Laurens van Aggelen: "Dit boek laat aan de hand van verhalen en foto's zien hoe mooi en warm de band is tussen kinderen en vrijwilligers die zich al vele jaren belangeloos inzetten om kinderen weer even echt kind te laten zijn. Al 70 jaar mag Arnhem heel erg trots zijn op Ome Joop's Tour, omdat het een fietsvakantie is die veel met kinderen doet. Of zoals een van de geïnterviewden zei: "Door deel te nemen aan Ome Joop's Tour leren kinderen in die tien dagen meer dan in een heel schooljaar." Daarom is Ome Joop's Tour zoveel meer dan een bijzonder plezierige tiendaagse onderbreking in het leven van een kind. In een wereld waarin zij zich soms te veel moeten bekommeren om dingen waar zij zich als kind eigenlijk nog niet mee bezig zouden hoeven houden."

Bestellen jubileumboek '70 jaar Ome Joop's Tour'

Bestel het nu, zonder verzendkosten. (binnen Nederland)

Maak daartoe € 23,95 per boek over op rekeningnummer:
NL08 ABNA 0575455632 ten name van: White Elephant Publishing.
Onder vermelding van OJT + uw postcode + huisnummer.
U heeft het boek dan binnen een paar werkdagen in huis.

Titel: 70 jaar Ome Joop's Tour
Subtitel: Meer dan een fietsvakantie
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 176
Uitvoering: paperback
ISBN: 978-90-79763-45-0
Prijs: € 23,95


Logo White Elephant Publishing