Het boek verschijnt op 20 september aanstaande. Bestellen is al mogelijk. Vanaf maandag 23 september zullen de bestelde boeken worden verzonden.
Het Regiment Stoottroepen mag dan het jongste regiment van de Koninklijke Landmacht zijn, het kent een rijke en bijzondere geschiedenis. Voortgekomen uit het verzet leverden de Stoters van het eerste uur een bijdrage aan de bevrijding van Nederland. Daarna volgden al snel de uitzendingen naar Nederlands-IndiŽ en Nieuw-Guinea. Vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw nam het regiment deel aan talrijke missies waarbij men zich bijvoorbeeld in BosniŽ, Irak, Afghanistan en Mali inzette voor de vrede en veiligheid van anderen. Menige Stoter heeft daarvoor de hoogste prijs betaald.

Binnen 11 Luchtmobiele Brigade is het Regiment Stoottroepen als 13e bataljon een eenheid die zich kenmerkt door een enorme verbondenheid. "Kenmerkend binnen het regiment zijn de onvoorwaardelijke kameraadschap en saamhorigheid. Samen een klus klaren, de schouders eronder vanuit het beginsel: 'Wat sterk is uit innerlijke overtuiging, faalt nooit.' Deze woorden van Frank van Bijnen, verzetsheld en Stoter van het eerste uur, leven voort binnen het regiment", aldus generaal-majoor Matthijssen, Plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten, in het voorwoord van dit boek.

Aan de vooravond van 75 jaar vrijheid schetst dit boek in vogelvlucht een beeld van een unieke eenheid. Een beeld van 'die grote nuchtere familie in het noorden'. Wie daar deel van uitmaakt weet dat hij of zij zich altijd onvoorwaardelijk gesteund weet door zijn collega's. Men is er voor elkaar. Door dik en dun. Een familie met rijke tradities, waarbij nieuwe generaties Stoters, gesneuvelde kameraden en hun nabestaanden onlosmakelijk met elkaar verbonden blijven. Trots maar bescheiden. Noch roekeloos, noch vreesachtig. 'Nec Temere, Nec Timide'.

Titel: 75 jaar Stootroepen
Subtitel: In de voetsporen van het verzet
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 224
Uitvoering: hardcover / full colour
ISBN: 978-90-79763-29-0
Prijs: Ä 31,00

Bestellen boek '75 jaar Stootroepen'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig. Het boek kost Ä 31,00 en u betaalt geen verzend- en administratiekosten (binnen Nederland). U heeft uw bestelling dan binnen een paar werkdagen in huis.

Betaling dient vooraf te geschieden. De informatie die u daarvoor nodig heeft, ontvangt u automatisch per mail na het plaatsen van uw bestelling.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing

Wervingsposter