Boekpresentatie Thijs van Vlijmen Beleven en ondergaan we op 4 mei en 15 augustus nog dezelfde dodenherdenking? Vieren we op 5 mei nog wel dezelfde bevrijding? Wat doen die bijzondere dagen met ons en vooral waartoe zouden ze ons moeten aanzetten? Het zijn die vragen waarop Thijs van Vlijmen in dit boek nader ingaat. Vrede is immers zo gewoon geworden. In ons land tenminste. Al meer dan 70 jaar leven we hier in vrijheid. Generaties zijn opgegroeid zonder oorlogsgeweld en zelfs zonder ouders of grootouders die de Tweede Wereldoorlog nog wel hebben meegemaakt.

"Meer dan ooit zouden we anno 2017 de vraag moeten stellen wat we op deze dierbare herdenkingsdagen herinneren en herdenken. Het is een mooie traditie, maar weten we eigenlijk nog wel ter ere van wie en wat? Zorgen de verschillende rituelen van die dagen in onze huidige tijd nog wel voor een hartstochtelijke belevenis? Wanneer we ons niet bewust zijn van de noodzaak om blijvend waakzaam te zijn zouden deze dagen gedoemd worden uit te groeien tot obligate officiŽle nummers op de jaarlijkse politieke agenda en zouden zij vervallen tot de rituelen van een gematerialiseerde en geformaliseerde rechtsstaat. Uit respect voor onze voorouders is het goed ons daarover nog eens opnieuw te bezinnen", aldus Van Vlijmen.

Thijs van Vlijmen (1930, Overveen) kwam als oorlogsvrijwilliger in dienst en verliet het leger in 1951 als eerste luitenant. Van 1981 tot 1994 was Van Vlijmen lid van de Tweede Kamer en onder andere lid van het NATO parlement. Naast diverse andere functies was hij van 1997 tot 2004 voorzitter van het Nationaal Katholiek Thuisfront.

Titel: Het verleden herdenken in het nu
Subtitel: Herbezinning op 4 en 5 mei en 15 augustus
Auteur: Thijs van Vlijmen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 92
Uitvoering: paperback
ISBN: 978-90-79763-19-1
Prijs: Ä 15,00

Bestellen boek 'Het verleden herdenken in het nu'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig.
Het boek kost Ä 15,00 (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd wanneer u het verschuldigde bedrag (Ä 15,00 per boek) overmaakt op rekeningnummer: NL08 ABNA 0575455632 ten name van: White Elephant Publishing. Onder vermelding van: herdenken + uw postcode + huisnummer.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing