Presentatie in Oosterbeek 'Canadezen in Arnhem en Oosterbeek' - De vergeten inzet van de Canadese troepen (1944-1946), geschreven door Laurens van Aggelen is een eerbetoon aan de 33 Canadese militairen die begraven liggen op de Airborne begraafplaats in Oosterbeek.

Deze militairen sneuvelden tijdens of kort na de Slag om Arnhem in september 1944. Dat zij in Oosterbeek begraven liggen tussen de vele Britse en Poolse militairen en wat zij hier precies deden, is bij zeer velen - ook in de regio - onbekend. Hoewel er zeer veel over deze periode is geschreven is de rol van de Canadezen daarin altijd onderbelicht gebleven. Dat geldt eveneens voor de belangrijke rol die de Canadese troepen hebben gespeeld tijdens de tweede Slag om Arnhem in april 1945. Na de bevrijding zijn de Canadezen bovendien nog geruime tijd in Nederland gebleven om te helpen bij de wederopbouw en bij het ruimen van mijnen in het verwoeste Arnhem en de directe omgeving.

Het voorwoord van dit boek is geschreven door Dr. Andrť M. Levesque, OMM, CD, PhD, FRSA. Levesque is als gastonderzoeker verbonden aan 'The Royal Military College of Canada' en is voormalig Director General Commemorations, Veterans Affairs Canada.

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en militaire geschiedenis. Van Aggelen is daarnaast als vrijwilliger actief in de veteranenzorg. Als bestuurslid van diverse organisaties ijvert hij voor de zorg, erkenning en waardering voor (oud-)militairen en tweede generatie oorlogsgetroffenen.

Titel: Canadezen in Arnhem en Oosterbeek
Subtitel: De vergeten inzet van de Canadese troepen (1944-1946)
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 128
Uitvoering: paperback / full colour
ISBN: 978-90-79763-18-4
Prijs: Ä 19,50

Bestellen boek 'Canadezen in Arnhem en Oosterbeek'

U zult het boek snel in huis hebben wanneer u het verschuldigde bedrag (Ä 19,50 per boek) overmaakt op rekeningnummer: NL18 ABNA 0534237436 ten name van: L.J.L.T. van Aggelen.. Onder vermelding van: canadezen + uw postcode + huisnummer.

Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing

Engineersmonument Drielse dijk