Commando in IndiëKCT

Onderscheidingen Den Engelsman 'Commando in Indië' is het aangrijpende levensverhaal van de inmiddels 93-jarige Willem den Engelsman. Als jonge sergeant die zich in 1947 aanmeldde als oorlogsvrijwilliger, vocht hij als commando van het Korps Speciale Troepen maandenlang in een contraguerrilla tegen het Indonesische Leger en de terreurgroepen die zich tegen het Nederlandse gezag verzetten.

Den Engelsman was plichtsgetrouw, moedig en onverzettelijk en werd voor zijn daden dan ook door Koningin Juliana onderscheiden met de dapperheidsonderscheiding 'Het Bronzen Kruis'. In 'Commando in IndiŽ' vertelt hij over zijn aandeel in de strijd, over zijn leven daarna in een maatschappij die geen notie heeft wat IndiŽveteranen hebben meegemaakt en hoeveel moed zij hadden.

Zoals veel Indië-veteranen sprak de inmiddels 93-jarige Willem den Engelsman maar zelden over wat hij destijds in Nederlands-Indië had meegemaakt. Toen hij in 1950 in Nederland terug kwam, was er immers geen enkele erkenning en waardering voor deze militairen die moedig hun plicht hadden vervuld. Zoals er ook geen enkel begrip was voor de impact die deze tijd op deze dappere krijgers had gehad.

Zijn kleinzoon Chris vond dat het verhaal van zijn opa niet verloren mocht gaan en ging met zijn opa om tafel zitten om samen zijn verhaal op te tekenen. 'Commando in Indië' is daarmee een monument geworden voor zijn opa maar ook voor de vele sobats wiens verhaal nooit gehoord of opgeschreven is. Een hommage aan een commando in hart en nieren wiens verhaal zich laat vergelijken met de verhalen van commando's die heden ten dage in Afghanistan, Mali en vele andere oorden onder de meest moeilijke omstandigheden opereren. Een boek dat je aan het denken zet en aanzet tot het betonen van diep respect voor de groene baretten van weleer ťn nu.

Het voorwoord van dit boek is geschreven door Otto van Wiggen, brigade-generaal b.d. en oud-commandant Korps Commandotroepen.

Het boek is rijkelijk voorzien van ingekleurde foto's!

Titel: Commando in Indië
Auteur: Willem den Engelsman & Chris van Coolwijk - m.m.v. Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 100
Uitvoering: paperback / full colour
ISBN: 978-90-79763-24-5
Prijs: Ä 19,95

Bestellen boek 'Commando in Indië'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig on onze webwinkel.
Het boek kost Ä 19,95 + Ä 2,95 verzend- en administratiekosten (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing

Willem den Engelsman