Frans Matser 'De bezuinigingsgeneraal' is een bloemlezing van columns van Frans Matser die hij de afgelopen acht jaar schreef. Voor iedereen die dient of ooit gediend heeft bij Marine, Landmacht, Luchtmacht of Marechaussee zijn de columns die hij maandelijks schrijft over actuele ontwikkelingen binnen de krijgsmacht steeds weer een feest van herkenning. Volgens geruchten ontkomen zelfs generaals, ministers, staatssecretarissen en topambtenaren, die regelmatig onderwerp van zijn milde ironie zijn, niet aan een glimlach bij zijn verhalen.

Niet voor niets is de rubriek 'Tegenwicht' waar Matser al ruim vijftien jaar zijn bijdragen voor schrijft, al even zo lang de best gelezen en meest gewaardeerde rubriek van het tijdschrift 'Militaire Spectator'. Als u dit boek leest begrijpt u waarom.

Generaal b.d. Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten in het voorwoord van dit boek:"Zoekt u nog momenten van bezinning, ontspanning of ontroering en wilt u beter begrijpen wat er speelt in en rond de krijgsmacht, dan is het aan te raden zo af en toe een paar columns uit dit boek te lezen. 'De bezuinigingsgeneraal zwaait af' is een boek vol spitsvondige en doordachte verhalen, die de lezer stof tot overpeinzing geeft, maar vooral een glimlach op het gezicht zal toveren!"

Kolonel b.d. Frans Matser (Den Haag, 1955) twijfelt na de middelbare school tussen de journalistiek en het leger. Hij kiest uiteindelijk voor het laatste. Hij doorloopt de KMA in Breda, werkt enige jaren in het Duitse Seedorf en daarna in Nederland in verschillende functies. Naast zijn militaire werkzaamheden blijft schrijven een van zijn hobby's. Sinds 2004 verzorgt hij een column in de Militaire Spectator, waarin hij tal van zaken onder de loep neemt.

Titel: De bezuinigingsgeneraal zwaait af
Auteur: Frans Matser
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Uitvoering: paperback
Aantal pagina's: 160
Prijs: Ä 19,95
ISBN: 978-90-79763-28-3

Bestellen boek 'De bezuinigingsgeneraal zwaait af'

Bestel het nu, zonder verzendkosten. (binnen Nederland) Maak daartoe Ä 21,00 per boek over op rekeningnummer: NL18 ABNA 0534237436 ten name van: L.J.L.T. van Aggelen. Onder vermelding van generaal + uw postcode + huisnummer. U heeft het boek dan binnen een paar werkdagen in huis.

Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing

Eerste boek Frans Matser

Frans Matser schreef eerder het boek 'De bezuinigingsgeneraal en 24 andere verhalen over de krijgsmacht