Met de benoeming van de twee nieuwe Ridders: majoor Marco Kroon (2009) en majoor Gijs Tuinman (2014) waren er anno 2017 nog slechts vier Ridders der Militaire Willems-Orde (RMWO) in leven. Met de benoeming van de twee jongste Ridders is deze hoogste Nederlandse onderscheiding bij vele Nederlanders uit de vergetelheid gehaald en is de Nederlandse krijgsmacht weer twee boegbeelden rijker. Velen zijn echter niet bekend met de twee oudste Ridders der Militaire Willems-Orde, te weten de 101-jarige majoor b.d. Kenneth (Ken) George Mayhew en de helaas op 31 december j.l. overleden Ridder en tweede luitenant b.d. Edward Simons Fulmer. Over de heroîsche daden van Kenneth (Ken) Mayhew gaat dit door Laurens van Aggelen geschreven boek.

Zijne Majesteit de Koning Het voorwoord van dit boek is geschreven door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Ken Mayhew ontving als majoor b.d. de Militaire Willems-Orde in april 1946 voor zijn heldhaftige optreden tijdens de bevrijding van Zuid-Nederland. Zo was hij betrokken bij de Slag om Overloon en de bevrijding Venray en Weert. Eerder in 1944 landde hij als commandant van een 'carrier platoon' op D-Day in Normandië op 'Sword Beach'. Mayhew diende bij het 1e battaljon van het Suffolk Regiment. In de jaren negentig raakte het contact tussen Nederland en de Brit verloren en dacht men dat hij was overleden. Totdat hij in september 2011 tijdens de jaarlijkse herdenking op de Britse begraafplaats in Venray werd ontdekt. Sindsdien komt hij met grote regelmaat naar Nederland voor het bijwonen van bijzondere momenten en heeft hij wederom een hechte band met het Koninklijk Huis.
"Ken Mayhew is een voorbeeld voor ons allen. Zijn heldendaden, de roem en vooral de manier waarop hij daarmee omgaat maakt op ons allen een grote indruk", aldus generaal-majoor b.d. Henk Morsink, voorzitter van het Kapittel der Militaire Willems-Orde en voorzitter van de Koninklijke Vereniging Ridders Militaire Willems-Orde.
Het nawoord van dit boek is geschreven door majoor Marco Kroon (RMWO).

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van de Tweede Wereldoorlog, Market Garden, militaire geschiedenis en veteranenzorg. Van Aggelen is daarnaast als vrijwilliger actief in de veteranenzorg. Als bestuurslid van diverse organisaties ijvert hij voor de zorg, erkenning en waardering voor (oud-)militairen en tweede generatie oorlogsgetroffenen en het organiseren van herdenkingen.

Titel: Kenneth George Mayhew - Ridder Militaire Willems-Orde
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 96
Uitvoering: paperback / full colour
ISBN: 978-90-79763-21-4
Prijs: Ä 12,95

Bestellen boek 'Kenneth George Mayhew'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig.
Het boek kost Ä 12,95 (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd wanneer u het verschuldigde bedrag (Ä 12,95 per boek) overmaakt op rekeningnummer: NL18 ABNA 0534237436 ten name van: L.J.L.T. van Aggelen. Onder vermelding van: mayhew + uw postcode + huisnummer.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131Logo White Elephant Publishing