Airborne Museum Hartenstein

Diorama Urquhart In een van de fraaiste villa's van Oosterbeek is sinds 1978 het Airborne Museum gevestigd. Een villa die bij velen in binnen- en buitenland bekend is om het feit dat het in 1944 dagenlang het hoofdkwartier was van de Britse luchtlandingstroepen onder bevel van generaal-majoor Roy E. Urquhart.

In de loop der tijd onderging het museum, waarin de Slag om Arnhem in al zijn facetten wordt belicht en invoelbaar is, enkele metamorfoses. De grootscheepse verbouwing en herinrichting die in maart 2020 werd afgerond laat de geschiedenis op vele manieren op een geheel nieuwe wijze tot leven komen. De geschiedenis van de septemberdagen van 1944, maar ook die van de tijd waarin de villa Hartenstein, gelegen in een pittoresk park, tal van andere bestemmingen had waar velen geen weet van hebben. De villa staat voor alles waar een mens in zijn leven mee te maken krijgt. In Hartenstein zijn kinderen geboren, zijn mensen getrouwd, hebben gasten zich gelaafd aan heerlijke spijzen en dranken, is er feest gevierd en zijn er mensen overleden en verpleegd.

Voor velen is Hartenstein veel meer dan een museum. Dat geldt zeker voor de inwoners van Oosterbeek en omgeving, maar ook voor de veteranen en hun dierbaren die het hun 'thuis' noemen omdat het gebouw en zijn omgeving een belangrijk deel uitmaakt van hun persoonlijke geschiedenis.

Voor dit met unieke foto's rijk geÔllustreerde fraai gebonden boek is het voorwoord geschreven door zowel Judy Urquhart, dochter van generaal-majoor Urquhart, commandant 1st Airborne Division als Arnhemveteraan en Glider Pilot Frank Ashleigh (95).

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van militaire geschiedenis, de Tweede Wereldoorlog en de Slag om Arnhem in het bijzonder. Waaronder: 'De Airborne Wandeltocht', 'Airborne Memorial Service', 'Airborne Forever', 'Van huis en haard' en 'Canadezen in Arnhem en Oosterbeek'.

Titel: Airborne Museum Hartenstein
Subtitel: De Oosterbeekse villa met een rijks historie
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 160
Uitvoering: gebonden, hardcover
ISBN: 978-90-79763-39-9
Prijs: Ä 23,00

Bestellen boek 'Airborne Museum Hartenstein'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig. Het boek kost Ä 23,00 en u betaalt geen verzend- en administratiekosten (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd. Betaling dient vooraf te geschieden. De informatie die u daarvoor nodig heeft, ontvangt u automatisch per mail na het plaatsen van uw bestelling.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131


Logo White Elephant Publishing