Operation Market Garden Met de benoeming van de twee nieuwe Ridders: majoor Marco Kroon (2009) en majoor Gijs Tuinman (2014) waren er anno 2017 nog slechts vier Ridders der Militaire Willems-Orde (RMWO) in leven. Met de benoeming van de twee jongste Ridders is deze hoogste Nederlandse onderscheiding bij vele Nederlanders uit de vergetelheid gehaald en is de Nederlandse krijgsmacht weer twee boegbeelden rijker. Velen zijn echter niet bekend met de twee oudste Ridders der Militaire Willems-Orde, te weten de 101-jarige majoor b.d. Kenneth (Ken) George Mayhew en de helaas op 31 december j.l. overleden Ridder en tweede luitenant b.d. Edward Simons Fulmer. Over Edward Fulmer gaat dit door Laurens van Aggelen geschreven boek.

Zijne Majesteit de Koning Het voorwoord van dit boek is geschreven door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Nadat Edward Fulmer (1919-2017) in november 1942 had deelgenomen aan Operatie Torch, volgde in 1944 Normandië alwaar hij para's dropte en jerrycans met benzine tot aan het front bracht. Daarna volgde 'Operatie Market Garden en dropte hij op 17 september 1944 een aantal para's boven Nederland. Op de terugweg werd zijn toestel zwaar beschadigd. Een dag later werd was hij opnieuw betrokken bij deze luchtlandingsoperatie en was Fulmer tweede vlieger op een Douglas C47, een ongewapend transportvliegtuig. Aan boord waren enkele containers met daarin reservemunitie, extra voedselpakketten en eveneens zeventien parachutisten die waren ingedeeld bij B Company van het 10e bataljon van het Britse Parachute Regiment. Eenmaal boven Nederland werd het het toestel zwaar zwaar beschadigd door Duits afweergeschut. De eerste vlieger verloor het bewustzijn en Fulmer nam het stuur over. Daarna voltrok zich een ware hel die in het boek uitgebreid staat beschreven. Alsmede en vooral het bijzonder onbaatzuchtige handelen van Fulmer wiens uniform op een gegeven moment zelfs in brand stond. "Moedige beslissingen, beleidvol handelen, en trouw aan zijn missie, eenheid en hemzelf kenmerken Ed's optreden op de tweede dag van Operation Market Garden", aldus majoor Gijs Tuinman (RMWO) in zijn nawoord in dit boek.

Laurens van Aggelen (Arnhem, 1964) is schrijver en heeft diverse boeken en talloze andere publicaties op zijn naam staan. Met name op het gebied van de Tweede Wereldoorlog, Market Garden, militaire geschiedenis en veteranenzorg. Van Aggelen is daarnaast als vrijwilliger actief in de veteranenzorg. Als bestuurslid van diverse organisaties ijvert hij voor de zorg, erkenning en waardering voor (oud-)militairen en tweede generatie oorlogsgetroffenen en het organiseren van herdenkingen.

Titel: Edward Simons Fulmer - Ridder Militaire Willems-Orde
Auteur: Laurens van Aggelen
Uitgeverij: White Elephant Publishing
Pagina's: 88
Uitvoering: paperback / full colour
ISBN: 978-90-79763-20-7
Taal: Nederlands en Engels in één boek
Prijs: Ä 12,95

Bestellen boek 'Edward Fulmer Simons - Ridder Militaire Willems-Orde'

Bestellen via deze website is zeer eenvoudig.
Het boek kost Ä 12,95 (binnen Nederland). Daarvoor zal het boek binnen enkele werkdagen aan u worden toegestuurd wanneer u het verschuldigde bedrag (Ä 12,95 per boek) overmaakt op rekeningnummer: NL18 ABNA 0534237436 ten name van: L.J.L.T. van Aggelen. Onder vermelding van: fulmer + uw postcode + huisnummer.


Op deze levering zijn onze Algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.
Deze voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Arnhem onder nummer 09175131Logo White Elephant Publishing